Saturday, February 12, 2011

Match Day JohorFA 11 Feb 2011 | Sime Darby 0 vs JohorFA 1

‎11 Feb 2011
Sime Darby 0 vs JohorFA 1
MBPJ Stadium,Kelana Jaya

FAM bangsat! ktorang dah kat stadium seawal 6.30,siap dh gantung banner,tiba2 RELA ngan arahan FAM katanya suh pindah curva yg UM ddok.STU berkeras ddok siap bos RELA call n slow talk dengan aku,but we insist x nak!! lepas solat maghrib,sume orang RELA dalam 5-6 orang siap2 bukak banner ktorang,cakap curva yg kami pilih akan dihuni fans berbayar SIME DARBY....apabila kami pon ddok sebelah sana plak,tmpat yg kami dipaksa berpindah....skali tengok,xde sapa pon dudok di curva yg awal2 STU pilih...hati kaudu,bangsat! dahla fans berbayar SIME DARBY x dudok tempat tuh, pastu fans sikit nak mampus!!!!
dah bukak banner,ko xnak pulak pasangkan...CAM DOH!!!!

Kehadiran dengan Pejal(drummer),Hafidz,Adib,Zack,Aku,Janggut dan Yuza.Turut memeriahkan suasana adalah kehadiran ultras negeri lain seperti SSU(Perak) Dody,Najib ,UK(Kedah) Boy,Ultrasel(Selangor) Dini dan Adel

Non-stop chant sedikit sebanyak membantu permainan pasukan Johor,sebab Sime Darby adalah juara liga FAM tanpa 1 kekalahan musim lepas.
Malah,2 flares(suar) berwarna merah telah dibakar semasa pemain-pemain masuk ke padang,dan apabila 2nd half berlangsung.
Terima kasih pada semua yang hadir,teruskan usaha. Big claps untuk semua dan jangan putus asa untuk menyebarkan ideologi ini.

Chant :

Jangan Nak Main Kasar

jangan nak main kasar
dengan pemain kita
...nanti kau kan menyesal
jalan teraba-raba


Oh Johor

Oh Johor Oh Johor Si Jengking
Si Jengking datang dari Selatan..(lalalalala)
Oh Johor Oh Si Jengking
...Berjuang bermati-matian


Tempur Johor Tempur

Oooooo..
Tempur Johor Tempur


Ole Ole Ole Ola

Ole ole ole ole ole ola (2x)
oooo....tetap bersama Johor
la la la la la la(2x)


Bersama Selamanya

Tak peduli apa orang nak kata
Tak peduli walau bukan juara
Kami bangga jadi anak Johor
...Kami rela mati pertahankannya
oooo oooo Bersama Selamanya(2x)

Thursday, February 10, 2011

Matchday JohorFA 11.2.2011

Sime Darby vs JohorFA
MBPJ Stadium
Kelana Jaya
11.2.2011, 8.45pm

STU atau dikenali juga sebagai Ultras Johor akan turun untuk match ini
warga Johor yang berada di Lembah Klang
dialu-alukan untuk turut serta bersama kami
mungkin korang masih tertanya bagaimana?
mudah,cari sahaja banner Ultras Johor,di situlah kami berada

Thursday, February 3, 2011

CHANTS Part 4 - KAMI TETAP SOKONG

KAMI TETAP SOKONG

chants ini untuk chanting untuk JOHORFC,JOHOR dan MP Muar
click bawah link youtube ni,utk automatically go to the link
http://www.youtube.com/watch?v=0clszTvY9z8&feature=related

refer min 1:06-1:31

kami sokong
tetap sokong yeah eh eh
(chorus)
ole
ole
ole
ole
ole
kami sokong
tetap sokong ole ole ole
(ulang chorus)

CHANTS Part 3 - OH JOHORFC!

Chants: Oh JohorFC!
-------------------------

refer min 3:00-3:09 http://www.youtube.com/watch?v=0clszTvY ... re=related

wooo oooo woooo
wooo oooo woooo
wooo oooo woooo
OOOHHHH!!! johor fc (Oh tuh emphasizekan,bagi tekan sikit)

Ulang balik dari wooo oooo woooo

choreo:

(dari start tunjuk penumbuk ke udara)
wooo oooo woooo
wooo oooo woooo
wooo oooo woooo
(sampai part OOO JohorFC,depang kan dua-dua tangan )

CHANTS Part 2 - JOHORFC Selamanya

JOHORFC SELAMANYA

Chants ini direka\diolah semula untuk JohorFC oleh Usop
bagi yg sudah ada bersama Ultras Malaya lama,sure tau bila dengar lagu\chants ini


boleh check di youtube at http://www.youtube.com/watch?v=IQntdgaetOg&feature=related

aa laa laa laa laa laaaaaa
laa laa laa laa laa la J-F-C!!


mari kita bersama
menyokong JOHOR FC
bersama hidup mati
jangan sampai ubah
PENDIRIAN KITA!!

mari kita bersama
berdiri bersama
sampai habis masa

(jerit) JFC!!!
ulang blik seterusnya dari mari kita bersama..

choreo:
tepuk tangan semasa chanting

CHANTS Part 1 - We Love You JohorFC


WE LOVE YOU JOHORFC

Off course,untuk JohorFC ajer...not for other teams

http://www.youtube.com/watch?v=ylBqcsYl6vQ

We love you JohorFC
We love you JohorFC


(kita chants chorus ajer,pada aku lebih gempak hasil dia)
credit to Danial,penyanyi dan creator lagu ni